Poradna Paměťové karty


Autor: | Vloženo: 02.01.2011 000 19:29 | Témata: Poradna Paměťové karty

Rozdíl mezi originální a neoriginální SDHC kartou

Dobrý den, mám dotaz na použití "neoriginální" SDHC karty v fotoaparátu Panasonic FZ100 (podpora Full HD videa). V manuálu je psáno, že nejnižší funkční přenosová rychlost je "class 4", ale doporučují (samozřejmě) pouze Panasonic.

Chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s použitím jiné "neoriginální" značky - např. Kingston, Verbatim,Sandisk, atd. - rychlost samozřejmě dodržím tedy class 4 a vyšší.

Jde mi o to, aby mi to při nahrávání videosekvencí nějak neblblo :-o

Díky, Tom

  • 3. ledna 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    použít můžete pochopitelně jakoukoliv spolehlivou značku paměťové karty. Je to standardizovaný výrobek, takže rozměry jsou u všech výrobců stejné, pro označování tříd rychlosti přenosu (class) je také vydána směrnice SD asociací.
    Pro full HD video skutečně vybírejte karty class 4 a vyšší (class 4 = garantovaná přenosová rychlost 4 Mb/s). Rozdíly mezi výrobci jsou spíše v maximální možné rychlosti přenosu (označováno v MB/s).
    S pozdravem
    K. Skokanová
    http://www.memcardz.cz - paměťové karty SanDisk

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.